Sarpsborg.

Byen er hjem til Borregaard, verdens mest avanserte bioraffineri og et av Norges største industrianlegg, og byr på en rekke kulturelle og historiske severdigheter.

Sarpsborg er en by i Østfold, Norge, kjent for sin rike historie og vakre natur.

Byen er hjem til Borregaard, verdens mest avanserte bioraffineri og et av Norges største industrianlegg, og byr på en rekke kulturelle og historiske severdigheter.

En av de mest populære attraksjonene er Borgarsyssel Museum, et friluftsmuseum med over 20 historiske bygninger som tar deg tilbake til middelalderen og frem til 1900-tallet. Byen har også en rekke andre historiske steder, som Sarpsborg kirke og Tune skipsverft, som var en av de største verftene i Norge på 1800-tallet.

For de som ønsker å nyte naturen, har byen en rekke flotte turområder, inkludert Sarpsfossen, som er Norges største foss målt i volum, og Kulåsparken, en stor park med flotte turstier og et populært utendørsbasseng om sommeren.

Sarpsborg er også hjem til en rekke arrangementer og festivaler gjennom året, som Sarpsborg Markedsdager og Kulåsjazz, som tiltrekker seg besøkende fra hele landet. Med så mye å se og gjøre, er Sarpsborg et flott reisemål for alle som ønsker å oppleve Norges rike historie og vakre natur.

Overnatting og aktiviteter

Hafslund hovedgård

Dette er virkelig en skjult perle i Sarpsborg, med bygninger fra barokktiden og moderne møteromsfasiliteter. Kanskje en av Norges fineste herregårder? Gården har siden 1400-tallet vært et nedslagsfelt for kunst og kultur, og representerer en svunnen tid i norsk historie. 

Av aktiviteter vi kan ha på Hafslund hovedgård kan vi stille med Mord på hotellet eller vårt mobile escaperoom Deadline, Olabilrace, Ipadrace, LOLympiske leker, Film awards, ute eller inne hele året rundt. Rib eller seiling anbefales en kort kjøretur til Skjebergkilen, med kort avstand ut i åpent farvann.